Maine Coon  Cattery       MANJUSHRICOON

 

Home                 

                         

 

                                Rasbeschrijving

 
De Maine Coon behoort tot het oudste natuurlijke kattenras van Noord-Amerika. De eerste Maine Coon katten werden aangetroffen in en rond de staat Maine in het gebied New Engeland. Dit gebied bestaat uit de staten Maine, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island en Connecticut. Hier komt ook het eerste gedeelte van de naam vandaan, namelijk Maine.

Een van de kenmerken van de Maine Coon is de grote afmeting. De Maine Coon is namelijk qua afmeting het grootste kattenras.

Het uiterlijk van de Maine Coon is het meest opvallende aan dit ras. Naast de grote afmeting en langharige vacht zijn ook de pluimpjes op de oren en een volle staart en kraag een belangrijk kenmerk van een Maine Coon.

De Maine Coon is heel prettig in de omgang. Hij heeft meestal een prettig humeur, is intelligent, vriendelijk en verdraagzaam bij mensen en andere huisdieren. Ondanks dat hij soms wat verlegen overkomt, is de Maine Coon op hogere leeftijd nog speels en vindt het heel fijn om aandacht te krijgen.
Wanneer ze naar buiten mogen, worden ze al gauw goede jagers worden, omdat het hele goede springers zijn.
Verder hebben ze een groot zelfvertrouwen, zijn slim en hebben een open karakter wat een Maine Coon tot een goede familie kat maakt.

Iets wat je misschien niet zo gauw zou verwachten van een kat, is dat aardig wat Maine Coons juist dol op water zijn.
Helaas is dat is sommige gevallen erg lastig. Bij elke waterpot die er staat is het dan hetzelfde liedje, of hij gaat er gewoon in liggen, of hij trekt hem omver, of hij slaat met zijn poot in het water. Een waterpot of zo kun je dan natuurlijk nog wel uit je huis laten, maar dan blijft altijd nog de drinkbak van de kat over, waar sommigen zich leuk mee weten te vermaken. De waterbakjes worden dan vakkundig leeg gemept, wat gelijk ook het risico meebrengt dat ze dan niet genoeg water kunnen drinken.

Het is zo dat het per kat afhankelijk is hoe de vacht is en hoe de Maine Coon hem zelf verzorgt en of je er zelf dan nog veel aan moet doen.
Maar over het algemeen valt het qua vachtverzorging wel mee. In de meeste gevallen is 1 keer per week even kammen wel voldoende. Sommigen zul je vrijwel nooit hoeven te kammen en anderen hebben zo snel last van klitten dat ze meerder malen per week gekamd moeten worden.
 

 

Home